Frčafeline novičke

Z ‘busom’ po Evropi – Flixbus

Ko sem potovala po Italiji, sem se odločila, da bo moje glavno sredstvo prevoza vlak. Zakaj? Ker so železniške povezave po Italiji zelo, zelo dobre in cene vozovnic neverjetno ugodne (Pri nas ..

Sedaj, pa se je v našo predrago Slovenijo ‘vkrcal’ nov avtobusni prevoznik, ki bo 6 slovenskih mest DIREKTNO povezal s kar 35 mesti v Evropi, če pa vmes še malo prestopite, pa boste kar naenkrat povezani z 800 destinacijami. In to za relativno ugodne cene (iz Ljubljane do Benetk od 9€ dalje, do Munchna od 19€ dalje, do Milana od 25€ dalje ipd.). Mene je osupnilo dejstvo, da se cena karte od Ljubljane do Londona giblje nekje med 55 in 65€!!

Avtobusi bodo, 0d 16.6.2016, v evropska mesta vozili do 7x dnevno (!!!), vstopne postaje pa bodo Ljubljana, Bled, Postojna, Maribor, Koper in Portorož.

flixbus

Flixbus se je razvil leta 2013, iz nemškega startup podjetja in je v teh treh letih popeljal po Evropi že več kot 35 mio potnikov.

Njihovi avtobusi so up-to-date tako kar se tiče tehnologije, kot tudi načina kupovanja vozovnic.
Na avtobusih je na voljo brezplačni internet, vtičnice med sedeži, več prostora za noge (It’s a MUST if you’re travelling with my hubby) 🙂
Ker avtobusom sledijo z GPS-om, bo možno sprotno preverjanje morebitnih zamud.
Vstopnice bo mogoče kupiti na tradicionalen način – ob vstopu na avtobus, dalo pa se jih bo kupiti v naprej preko spleta (sprememba in preklic rezervacije je možna do 15 minut pred odhodom avtobusa, kar je tudi ogromen plus), obstaja tudi mobilna aplikacija FlixBus-App. Vkrcali pa se boste lahko kar s QR kodo, tako da ne bo več panike zaradi izgubljanja papirnatih vozovnic! 🙂

Jaz sem navdušena, impresionirana in že snujem svoje avtobusne podvige! 🙂 Honeybooo, kam greva?!?!

Všečkajte me tudi na FB in Instagramu, v kolikor se vam dopadem 🙂 Much Appreciated!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply