Potepaj se z mano!

Veličastni London in prečudovita Anglija

Pozdravčeek,

no takole, spet je četrtek in ponovno je čas za manjši prispevek k mojemu blogu!

Po dolgem času vas spet popeljem na enega izmed mojih krajših raziskovanj, ki sega v čas srednje šole in ki predstavlja moj prvi skok čez ‘lužco’ :) Ne spomnim se čisto točno letnice, mislim pa, da je bilo leta 2004 ali 2005, ko smo se z avtobusom odpravili na kar dolgo pot do Anglije. Mislim da smo se vozili kar dobrih 20 ur, ki so na poti tja minile kar hitro, zaradi pričakovanj in pa nočne vožnje (kar je pomenilo, da smo večino poti prespali). Na francoski meji, tik pred vožnjo skozi Evrotunel, nas je čakalo kratko zaslišanje o tem, kam gremo in zakaj gremo tja itd, itd…
Vožnja skozi predor, ki povezuje Veliko Britanijo z Evropo, je zagotovo zanimiva izkušnja, ko cel avtobus ‘napokajo na vlak’ in OFF we go! :) Vožnja skozi Anglijo je – prečudovita! Vsa ta zelena pokrajina, polja, njihove hišice… ah jaaa!

Po nekaj uricah vožnje pa smo končno vstopili v enega izmed najbolj obiskanih evropskih mest – London! In ja, meni osebno je vzel dih in meni osebno je noro všeč, pa četudi je že preveč skomercializirano za moj okus. :) Sledili so dnevi ogledov mesta in ogledali smo si kar precej, sicer bolj na hitro ampak temeljito!
Ogledali smo si The tower of London in The repository of crown’s jewelers, kjer hranijo kronske dragulje, ki so waaww in avččč! :) Sledil je ogled ene izmed večjih atrakcij Londona – osupljivi Tower Bridge, pa Big Ben, ogledali smo si Shakespeare’s globe, gledališče, kjer so se odvijale Shakespearove igre. Sledil je ogled British Museum, kjer lahko vidite praktično vse, pa seveda Madam Tussauds, kjer smo se vsi slikali s svojimi najljubšimi voščenimi zvezdniki (čeprav sem bila rahlo razočarana, saj ravno tisto leto niso imeli Jackie Chan-a, šment!) :)
Seveda smo si ogledali tudi House of Parliament in Westminster Abbey, kjer, med drugim, potekajo kraljeve poroke, si ogledali menjavo straže in razvpito Buckinghamsko palačo. Sledil je sprehod skozi Hyde Park, kar je bil meni najlepša stvar v Londonu, postali smo pri tisoč in enem protestu in govorcu, po čemer slovi park. Na koncu pa smo še malo posedeli ob fontani na Trafalgar Squar-u.
London je resnično mesto z utripom, mesto, kjer vam ne bo dolgčas, mesto, ki vas ne bi smelo pustiti ravnodušne in zagotovo je London mesto za zaljubljene, romantične duš’ce!

Vir: www.travelblat.com

Ko smo osvojili glavno mesto Velike Britanije, nas je pot vodila naprej proti čudesu, ki se mu reče Stonehenge. Pozicionirano sredi ničesar, vse skupaj deluje zelo, zelo skrivnostno in zagotovo se je vsak izmed nas vprašal – Kako, hudiča…?!? Ja, odgovora na to pač nismo dobili! :)

Sledil je obisk mesta Portsmouth in znane ladje Victory, s katero je Lord Nelson osvojil bitko pri Trafalgarju. Ladja je resnično mogočna, mestece pa simpatično, pristaniško in tipično angleško (stvar, ki mi je najbolj ostala v spominu je, da smo vstopili v lokalček, kjer nam je ata skuhal kavico kar v džezvi in nam jo po domače postregel v njegovi kuhinji) :)
Meni je Anglija vedno bila in vedno bo prečudovita dežela! Če odštejemo muhasto vreme, ki me je letos razočaralo pri obisku Birminghama, je resnično dežela prečudovite pokrajine, pestre zgodovine in prijaznih ljudi (vsaj mene, kar se vsega tega tiče, še ni razočarala!)

Farewell,

S

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply