Spretni prstki

Stvari narejene s srcem

Pozdravčeek,

sem človek, ki zelo rad ustvarja takšne in drugačne stvari. In ker sem po vrhu še Gorenjka, pomeni da sem narejena rahlo na Špar-program 🙂 Pa temu ni bilo vedno tako! Do pred kakšnim letom sem kot študent, ki ob študiju dela, živela odlično – denarja mi ni primanjkovalo, tako da ni bilo nikoli potrebe po ‘Naredi sam’ darilcah. Seveda pa se vse lepo enkrat konča in tako je tudi mene udarilo po žepih in pristala sem nekje tam, ko je potrebno paziti na vsak cent (mislim, da nisem edina :)). In vesela sem, da me je življenje postavilo pred tako lekcijo, saj sem se naučila (in se še vedno učim) ogromno stvari. Odkrila sem tudi, da imam žilco in veselje za izdelavo domačih stvari in tako se je začelo:

Vsako leto imava z mlajšim bratcem tradicijo, ko sama izdelujeva adventne venčke. Na sliki zgoraj je lanskoletni advetni venček (letošnji še pride) 🙂

Mediteranski kis – preprosta domača zadeva, vendar zelo prisrčno darilo.
In k kisu seveda spada tudi olje! (Sonce v steklenici – domače oljčno olje s sredozemskimi začimbami)

Poletje je čas, ko se prilega osvežitev vseh vrst. In eno takih lahko naredimo zelo na hitro in meni osebno ni boljše pijače kot je Metin sirup!

Doma imate zagotovo ogromno stvari, ki se vam zdijo neuporabne in ne veste kaj bi z njimi – kaj pa če bi iz njih sestavili darilo, ki bo izvirno, od srca, pa še prihranili boste denar, ki ga lahko porabite za vam ljube stvari, namesto da z nakupom stvari to priložnost daste drugim (Gorenjka Effect, vem ja :)) Tako je nastalo tole prikupno darilce za mojega 9-letnega bratranca:

Lonček za svinčnike in držalo za listke

In pa tole za mojo Maxim:

‘Naredi sam’ zadeve so SUPER! In da vlijem pogum vsem tistim, ki mislijo, da moraš zato imeti umetniško žilico – tudi slučajno ni potrebna, sama sem namreč dokaz za to! 🙂 Potrebujete le nekaj volje, časa, kakšno idejo (striček Google ROCKS!!!) in zadeva vam zelo hitro pride v kri! Kar pogumno!

Paaa-ppaaa,

S

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply