Potepaj se z mano!

Polotok Seča

Z mojim najdražjim in najino Beaglico preživljam krajši dopust na slovenski obali.
Res je, naše obale ni prav veliko, vendar pa ima kljub temu ponuditi ogromno, tako naravnih znamenitosti, kot kulturne dediščine in tudi kulinaričnih užitkov.
Najin domek od doma predstavlja prikupna vasica Malija, ki se nahaja na hribčku, tik nad Portorožem in nudi prekrasne razglede na samo mesto rož, kot tudi na ribiško mestece Izola. O sončnih zahodih, ki jih spremljava iz terase sploh ne bi govorila, prikupen je tudi nočni razgled, ki sega vse do Trsta.Sončni zahod MalijaDanes sva se odpravila na krajši potep. Ker nisva ravno jutranje ptičice in si rada vzameva čas za zajtrk, sva potep začela nekje okoli 11. ure in to kaj kmalu eno pikico obžalovala (vročina, žgoče sonce …). Odpravila sva se na delček poti, ki sva jo že prehodila par let nazaj, na pohodu Povežimo soline. Gre za pot okoli polotoka Seča. Začetna in končna točka je bila v Luciji.SečaPot vas najprej vodi skozi krajši gozdiček do Seče, kjer je tudi vhod v Sečoveljske soline. Nato pa se kar nekaj časa pot vije po obalni cestici ob sečoveljskem kanalu, kjer vas spremljajo barčice, delno tudi pogled na soline in pa nekaj kilometrov poti brez sence (not good, če se na pot odpravite ob neprimernih urah).SečaOb poti si lahko ogledate še Vrt kaktusov, kjer prijazna gospa vzgaja in prodaja tisoč in eno vrsto te rastline.
Kmalu zatem prispete na urejeno obalno pot, ki vas popelje okoli rta in vam kaj kmalu ponudi razgled na Portorož. Če si želite malo razgibavanja, si to lahko privoščite v fitnesu na prostem.

Na našo srečo je tukaj začela pihati morska sapica, da nas je vsaj malo ohladila, pika na i pa je bil skok v morjeee, moj prvi v tem poletju! 🙂
P.. – V kampu Lucija, sicer na plaži s kužkom niste zaželjeni, je pa za to na voljo travnik izven kampa.SečaNa koncu poti, se lahko odločite še za ogled Forma Vive, ki se nahaja v bližini. Gre za edinstveno zbirko kamnitih skulptur, ki se nahajajo na prostem, v parku polotoka Seča.
Ker sva si to že ogledala in ker se mi je moja beaglica preveč smilila, da bi še naprej vztrajala na soncu, sva to tokrat preskočila ter jo z avtom kar hitro pobrisala nazaj v senčko apartmaja.

Trenutno uživam v svoji siesti, s kozarčkom vina v roki – težko življenje 🙂
Sledi še večerni pohod po prečudoviti in umirjeni Maliji in opazovanje zahoda – luksuz!

Jutri pa je nov dan in z njim tudi nove dogodivščine.

Stay tuned! 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply