Potepaj se z mano!

Podčetrtek – mestece v katerega se je vredno vračati

Z najdražjim se, vsako leto, že skoraj tradicionalno, odpraviva v mestece, ki leži tik ob Hrvaški meji, mestece, nad katerim bedi grad, mestece, ki te prevzame.
Zakaj se od vseh krajev, ki so znani po zdraviliškem turizmu, vračava vsako leto prav v tega?
Zato, ker je mestece majhno, sproščeno, prijazno. Ker ti nudi mir in zasebnost. Ker se ljudje resnično trudijo pri razvoju tega kraja in občine same in konec koncev, ker je to dom, za naju osebno, daleč najlepšega spa kompleksa – Orhidelie.

Ker midva to smatrava kot čas počitka, čas, ko ČAS ne obstaja in ko nimava prav nobene obveznosti, se vsako leto odpraviva v isti hotel – Aparthotel Rosa, kjer naju pričaka majhen a ‘cozy’ apartma, ogret na vročih 30 stopinj, a se tudi tega človek po dobrem dnevu navadi 🙂 Hotelček je pozicioniran v srcu term Olimia, pred njim se nahajata dva idilična jezerca, ki pozimi, ko zapadejo snežinke, izgledata še posebej pravljično!
Kar mi je nadvse všeč je tudi to, da je hotel podzemno povezan z obema termalnima kompleksoma in se preprosto sprehodiš od hotela do relaksacije v ‘šlafroku’ – it can’t get more perfect! 🙂

O pa je lahko 🙂
Največja perfekcija je Wellness Orhidelia, ki je zame nekaj lepšega, kar sem videla. Všeč mi je to, da je cenovno rahlo dražji kot Termalija (saj je zato v njem precej manj ljudi), ampak je vreden vsakega centa, saj ti da tisto, po kar si prišel – sprostitev! Vedno se udeleživa nočnega kopanja, ker vijolično-modre luči naredijo svoj čar, ker je ljudi takrat zelo malo. Ne znam vam opisati z besedami, se boste morali prepričati kar na lastne oči! 🙂

Vir: http://www.archdaily.com/

Od Podčetrtka do vasice Olimje

Poti, za sprehoda željne, je ogromno. Ponavadi se povzpneva na grad, ki se dviga nad mestom, od katerega sicer ne pričakujte veliko, saj ga je čas pošteno načel in se počasi pogreza sam vase.

Sprehodite se lahko tudi proti vasici Olimje, do katere je speljana tudi kolesarska pot ob najdaljšem drevoredu hrušk, kar je še posebej lepo za pogledati spomladi.

Po dobrih treh kilometrih je čas, da si privoščite domače pivo v Domačiji Haler.

Odžejani, pot nadaljujete naprej proti minoritskemu samostanu v Olimjah, ki ga obdaja tudi čudovit zeliščni vrt, ki je dom 1001 zdravilni rož’ci. V njem je tudi domača lekarna, kjer lahko kupite domače čaje in druge zdravilne reči.

Ob samostanu se nahaja tudi Čokoladnica, kjer izdelujejo čokoladne dobrote – cene sicer niso ravno nizke, se pa definitivno splača odšteti dinarčke za pralineje in druge dobrote.

Po ogledu vsega tega, vam že počasi zakruli v želodcih zato se odpravite dalje, do Jelenovega grebena, kjer se pase ogromno divjadi in kjer je možno (vegetarijanci preskočite ta del) poizkusiti tudi razno razne divjačinske dobrote, kupiti tudi salame ipd. Če Vam, tako kot meni, ne ustreza pred sabo imeti divjačinskega golaža, medtem, ko se ob vas pase bambi, si lahko privoščite tudi kakšne torteline, zelenjavne jedi ipd.

Na koncu, pa je še potrebno pridobljene kalorije spraviti v porabo. Za to je kot nalašč sprehod do Čarovnice. To je zanimiva deželica v gozdu, kjer domnevno biva čarovnica. Midva je žal še nisva imela privilegija spoznati, je pa vse skupaj precej domiselno in vredno ogleda.

Če vas nisem prepričala jaz, vas obisk teh krajev zagotovo bo!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply