Potepaj se z mano!

Oddih v Savudriji

Nekje na polovici poti med Sečo in Savudrijo leži manjši zaselek, Grupija. Od Kanegre ga ločita 2km, kakih 5km je do Savudrije, še 5 km dalje pa leži Umag.

Grupija, sama po sebi ni jič posebnega, ima pa čudovit, rahlo italijansko obarvan butični hotelček Mani A Casa

Mani A Casa

Hotelček je kamnit, krasijo ga oljke, sivka in rožmarin. V sklopu hotela ne tudi luštkana restavracija, manjši bazenček in lokal. In to je bil najin dom za eno noč.

‘Gazdarica’ hotela naju je toplo pozdravila in naju popeljala do sobe. 5 minut za tem sva že nazdravljali s pijačo dobrodošlice, s katero so naju presenetili. Božanski špricer z malvazijo – perfekten za vroče poletne dni!

Z avtom sva jo popihali do Savudrije, si prisvojili svoj konček plaže in se dali na OFF. 🙂

Plaža v Savudriji mi sicer ni bila najbolj pri srcu, mi je bil pa toliko bolj pri srcu sončni zahod in razgled, ki je odnesel še zadnji kanček nemirnosti.

zahod Savudrija

Poteeem pa najslajši del večera – večerja v Casa Mani. Naročili sva si ribjo plato za dve osebi, pod muss, ker sva na morju kajneda!! 🙂

SPET so naju presenetili s predjedjo – bakala in domač kruh

Potem pa …. Tatatataaaaaa… pred naju postavijo ogromno plato, ki so jo krasili škampi, kozice, školjke, lignji na žaru, dve vrsti rib itd. Norooo!

Mani a casa

Čeprav sem se ‘nažrla ko prasc’, oprostite izrazu, sem SEVEDA morala vzeti še sladico – božansko Pannacotto z malinami. Za sladico se ZMERAJ plc najde! 🙂

***********

Zjutraj naju ne prebudilo petje ptic. Odpravili sva se na zajtrk, ki ga je popestrila igra lastovk. Hotelček namreč predstavlja dom tudi za več kot eno družinico lastovic, ki jo švigajo sem in tja 🙂

Na žalost je bil čas, da se poslovimo in da jo popihava na plažo – tokrat v Kanegro. Gazda nama je zrihtal še zastonj parkiranje v kampu – TOP so, njihovi prijaznosti in pozornosti ni in ni kraja!!

Kanegra je sicer veliko prijetnejša, kar se tiče plaž, vendar pa se tam ne dogaja prav veliko. Ker je začelo deževati, sva se za par uric zasidrali v restavraciji Going Green. A ker po dežju, vedno posije sonce, sva si pred odhodom domov privoščili še zadnji skok v vodo in še eno dozo vitamina D!

Kanegra plaža

Če nimate ideje, kam bi jo popihali za dva dni, je tale najina opcija perfektna. Sploh kar se tiče nastanitve! Casa Mani je zakooon! I’ll be back! 🙂

Všečkajte me tudi na FB in Instagramu, v kolikor se vam dopadem 🙂 Much Appreciated!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply