Potepaj se z mano!

Od Kačjaka do Slane

Dva tedna pred najinim dopustom je bila situacija sledeča:
Misija: iskanje apartmaja – ITSY BITSY, brez problema – WRONG!! Mrzlično iskanje apartmaja, za drugo polovico septembra, ko naj bi bilo sezone že konec, kar ni in ni obrodilo sadov! Kako hudiča je lahko vse zasedeno!?! Konec septembra?!?
K najinemu iskanju ni pripomoglo dejstvo, da počitnikujeva z najino beaglico (kar je na Hrvaškem še dodaten podvig, saj niso ravno naklonjeni štirinožnim prijateljem) in da se ne zadovoljim ravno z vsako luknjo – sem pač iz ‘foha’ 🙂

Na robu obupa, pa končno SIJAJ na koncu tunela!! Našla sva NEVERJETNO lep apartma, na super lokaciji, s sumljivo ugodno ceno (40€/noč se mi ni zdelo veliko, ker je apartma izgledal TOP). Poleg tega so nama (kljub temu, da ne dovolijo kužkov) izpolnili najino željo in to brez da bi nama karkoli dodatno zaračunali!!

Po dveh tednih (ki so se zdeli kot večnost) smo jo mahnili naši destinaciji naproti – Crikvenica.
Apartma je izpolnil vsa pričakovanja, prav tako razgled in lega tik ob morju  (če odštejemo manjši klanček) 🙂
Tako da, če kdaj iščete kaj v teh koncih, toplo priporočam Crikvenica Residence Apartments

Apartmaji Salvia Crikvenica

Hotelček se nahaja nekje kilometer od centra Crikvenice in kilometer do centra Selc. Na obe strani pa vas pripelje super sprehod ob morju, kar sva izkoriščala skoraj vsak dan – dopoldne v eno stran, popoldne v drugo 🙂

Okej, gremo najprej v Crikvenico:
Crikvenica – naj bi bila najbolj sončno mesto na Hrvaškem, na kar kaže tudi spomenik in sončna ura v parku (midva žal nisva imela sreče podoživeti te sončnosti, tako da še dobro, da sva bila v najbolj sončnem mestu – ker že tu ni bilo ne vem kaj sonca, kaj potem šele drugje).
Na prvi vtis me ni ravno pritegnila (vsaj obalni del do samega centra) … bila sva namreč že precej proti koncu sezone, kar pomeni, da je bilo veliko stvari zaprtih in tudi pobiranje odpadkov (ki so ležali all over the place) ni bilo nekaj vsakdanjega. Stvar, ki me je zmotila, je bilo tudi dejstvo, da je ogromno spuščenih/potepuških kužov, ki so se konstantno vtikali v najino Beaglico – NOT COOL!

Sam center Crikvenice je lep, s simpatičnim trgom, kjer se nahajajo lokalčki in restavracije. Poleg trga se nahaja park, ki vas popelje do razvpite mestne plaže, ki je resnično lepa, dolga in v tem času leta PRAZNA! 🙂 Voda je čista kot biser, z lahkoto najdete senčko pod borovci in izven sezone je plaža BREZPLAČNA in nihče se ne bo vtaknil, če je z vami tudi vaš kuža.
(V sezoni vam bo namreč pripadala ENA sama pasja plaža, ki nima nobene senčke, ima pa pasji lokal!)

Še opozorilo – za vožnjo po Crikvenici uporabljajte GPS, ker so skoraj vse ceste enosmerne in dvopasovne – jaz sem samo čakala, da se nam bo kaj pripeljalo nasproti!

Iz Crikvenice se lahko potem sprehodite (še bolje – odkolesarite) skozi Dramelj do polotoka KAČJAK, ki je svojevrsten raj. Sicer to nanese okoli 8 km v eno smer, ampak je vredno sprehoda!
KAČJAK poleti služi kot turistično naselje s paviljoni, bungalovi in restavracijo, ki so raztrešeni po polotočku (izgledajo sicer obupno, vsaj na zunaj…). Izven sezone vse skupaj izgleda kot naselje duhov…
Okoli polotočka vodi potka, ki se zaključi na prečudoviti plaži, s kristalno čisto vodo (nočem sicer vedeti kako vse skupaj izgleda, ko je na njej masa ljudi, ampak izven sezone – raj na zemlji!)

Kačjak, Hrvaška

SELCE, pa so bile bolj pisane meni na dušo. Gre za majhno obalno mestece, z manjšim trgom, najrazličnejšimi plažami, super sprehajalno potko ob morju in z nekim posebnim utripom (ki ga v Crikvenici nisem začutila). Mestece je urejeno, prikupno …
Selce
Obalna pot se zaključi na rtu SLANA, kjer boste doživeli neverjetne sončne zahode in našli tudi A GOOD KISSING SPOT! 🙂
Naju je pot vsak večer vodila sem, ravno zaradi zahodov (kljub temu, da je čez dan vedno padal dež, so naju večeri vedno nagradili).
sončni zahod
PREDLOG – privoščite si sladoled v ‘sladoledarni’ LOLIPOP. Mene je starejši gospod ‘kupil’ že prvi dan, z njegovo prijaznostjo, pozornostjo in pa odličnim sladoledom! 🙂

Senj

Zadnji dan sva še malo raziskovala in se zapeljala do SENJ-a in trdnjave NEHAJ. Notri sicer nisva šla, ker sva s seboj imela beaglico, vendar mora biti razgled z vrha trdnjave fenomenalen. Že pogled s samega hriba je lep – mestece Senj pod vašimi nogami, pred vami pa otok Krk in morje… V trdnjavi je tudi restavracija, če vas slučajno popade lakota. Je pa baje tu veter kar vsakdanji pojav – samo toliko v vednost.

Trdnjava Nehaj

Po krajšem sprehodu sva jo krenila še naproti vasici Lukovo. Do nje se spustite po cesti, ki vas bo spomnila na naš Vršič (resnično nočem vedeti, kako vožnja izgleda sredi sezone, saj je cestica kar ozka).

Lukovo, Hrvaška

Sama vasica ni nič posebnega, mislim da je bolj ali manj namenjena apartmajem – kar je spet plus izven sezone, kajti vse skupaj je prazno in to pomeni da imate BOŽANSKO plažo sami zase. Zalivček je res sapo jemajoč, z mirnim morjem, kristalno čisto vodo, popolno tišino in tu baje le redkokdaj popiha veter.
Lukovo, HrvaškaČe se povzpnete še na vrh polotoka Malta Lukovo pa vam bo zastal dih!! Pred vami se bo namreč odprl prizor, kot iz filmov, saj boste kar naenkrat zagledali modrino morja in verigo kvarnerskih otokov, ki izgledajo pravljično! Ne znam opisati občutkov, niti vam tega ne morem približati s sliko, ker jim le ta dela krivico – tako da se prepričajte na lastne oči!

Lukovo Hrvaška

S tem prizorom se je zaključilo tudi najino desetdnevno počitnikovanje, ki sva ga izkoristila tako za raziskovanje, kot izležavanje in zame najpomembnejše – še zadnje namakanje v morju (ni je boljše meditacije, kot plavanje v morju in zvok lastnega zamahovanja z rokami – ne vem zakaj, ampak mene to pomiri do konca!) 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply