Frčafeline novičke

Magično-kreativne fontane (drugi del)

Evo mee 🙂

En mesec nazaj sem vam obljubila še en del o fontanah. Obljuba dela dolg, vsaj pr naš’ bajt! 🙂

1.) Fontane Montjuïc

Ta ‘magična fontana’ se nahaja v Barceloni in je prava turistična atrakcija, saj si lahko ob glasbeni spremljavi ogledate bruhanje vode iz različnih smeri in v različnih oblikah.

Magic Fountain BarcelonaVir: barcelona-tourist-guide.com
2.) Julie Penrose Fountain (Continuum), Colorado, USA.

Je ena izmed največjih skulpturnih fontan v Ameriki. V višino sega tako visoko, kot 4-nadstropna stavba in tehta več kot 24 ton. Ima kar neverjetnih 366 curkov, ki se izlivajo v ‘reko’. Ta ogromna fontana se tudi obrača, in sicer naredi štiri rotacije na uro.

Fonatana KoloradoVir: ikonal
3.) Metalmorphosis, Charlotte, North Carolina, USA

Zrcalna vodna fontana, ki jo je zasnoval čeh David Černy, je sestavljena iz masivnih slojev nerjavečega železa. Tehta 14 ton, posamezni deli pa se vrtijo v krogu in se v določeni točki postavijo tako, da oblikujejo ogromno glavo.

Fontana, S karolinaVir: thiscolossal
4.) 71 Fountain, Ohio, USA.

Lahko bi ji rekli tudi Frodov izgubljeni prstan 🙂
Nahaja se ob cesti 71, od koder ji tudi ime.

Fontana OhioVir: allworldbest
5.) Disney’s Fountain of Nations, Florida, USA.

Pred 33 leti so kulturni predstavniki, iz različnih držav sveta, odpotovali v Epcot. S seboj so imeli zabojnik vode iz njihove države. To vodo so, med posvetitvijo, zlili v fontano. Od tod ji ime Fontana Narodov. Nahaja se v Svetu Walt Disneya. Vsake 15 minut se odvrti pravi vodni šov, in sicer na glasbo iz Disneyevih filmov.

Disney FontanaVir: eyeflare
6.) King Fahd’s Fountain, Jeddah, Saudi Arabia.

Dežela NAJ, NAJ ima seveda tudi NAJvišjo fontano. Vodni curek, nad gladino Rdečega morja, sega kar zavidljivih 312m visoko.

Fontana DubajVir: en.wikipedia.org

Med vsemi fontanami, ki sem jih imela priložnost videti na lastne oči, mi je bila najbolj zanimiva Fontana Swarovski, v Innsbrucku. Predstavlja vhod v Svet kristalov.
Fontana Swarovski 1

To je PONOVNO samo peščica meni najbolj všečnih fontan. Če bi jih želela obdelati vse, bi lahko pisala blog zgolj o Fontanah … which gives me an idea 🙂

Če imate predlog še za kakšno letvico naj, naj (tematika poljubna), mi napišite spodaj v komentar, pa se bom z veseljem vrgla v raziskavo 🙂

 

Članek povzet po: http://www.emlii.com/11d90357/21-Magical-Most-Creative-Fountains-That-Will-Mesmerize-You-Like-a-Fairy-tale

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply