Potepaj se z mano!

Kavica v mačji družbi

Ko sem se včeraj odločila, da obiščem svojo prijateljico v Ljubljani, si niti predstavljala nisem, da bo ta obisk postal zanimiva in nepozabna izkušnja.

‘Eeej, greva jutri Cat Caffe prečekirat?’

Ko mi je kolegica postavila to vprašanje, sem si predstavljala, da je to pač samo še en, nov lokal v Ljubljani in niti pomislila nisem, da se bom imela priložnost podružiti z mačjimi kosmatinkami (aktualne novice pač niso moja močna točka, saj namesto prebiranja časopisov in gledanja TV, čas raje porabim za ustvarjanje ali uživanje v naravi). In ker sem pač ‘firbčne’ narave, sem seveda o vsem tem povprašala strička Googla in moje ‘le-še-en-lokal’ vzdušje, je preraslo v čisto navdušenje!
Sama sem velika oboževalka mačk že od malih nog, vendar pa mi okoliščine ne dovoljujejo, da bi imela te prikupne kosmatince doma. In zato se mi je zdel sam koncept lokala še toliko bolj simpatičen, saj nudi možnost vsem, ki so v podobni situaciji kot jaz, da skočijo na eno ‘mačjo terapijo’. 🙂

Ko sva s prijateljico prispeli do lokala, ki se nahaja na Hrenovi ulici 19, sva skozi okno zagledali snemalno ekipo in Mojco Mavec in za trenutek pomislili, da danes mogoče ni najin dan za obisk lokala. Vendar pa sta naju ustanovitelja, Robert in Tina, prijazno povabila naprej in najin pogled se je najprej ustavil pri oranžni muci, ki je prav prikupno pozirala kameri, ko je ‘meni nič, tebi nič’ sedela na mizi pri voditeljici. Muca sliši na ime Chilli in je zagotovo ena najbolj radovednih. Ko sva se usedli za mizo, se nama je kaj kmalu pridružila in radovedno preverila, če je kava postrežena tako kot se spodobi 🙂

Chilli Cat Caffee

Kaj takega vas ne sme presenetiti, saj so muce stalne prebivalke kavarne (v njej spijo, jejo, se igrajo…), tako da ste z vstopom v kavarno, v bistvu vstopili v njihov dom, zato je edino pravilno, da se vedete po njihovem hišnem redu, kajne? 🙂
Ravno zaradi tega, vas na vsaki mizi pričaka mačji bonton, ki ga je potrebno upoštevati.

Mačji bonton

V lokalu prebivajo štiri muce in en mačkon. Vsaka zase je nekaj posebnega. Jonas in Nina sta zagotovo najbolj nagajiv par, saj njuni igri in vragolijam ni konca. Meri, ki je tudi največja izmed muc, izgleda bolj umirjene narave in ne bo namenila svoje pozornosti čisto vsakemu. Diva pa je bela lepotička, ki nekako ustreza risanki Mačke iz visoke družbe, rada opazuje dogajanje iz višin in tudi njeno pozornost si je treba zaslužiti 🙂

Cat Caffe Ljubljana

Koncept mačjega lokala sicer ni nov, prvi se je pojavil že leta 1998 v Tajvanu, v Evropi pa tovrstne lokale lahko najdete še v Londonu, Parizu, Berlinu, Dunaju in od 25. februarja tudi v naši prestolnici.
Mogoče se sprašujete:
‘Kaj pa higienske zahteve?’
Tudi za to je poskrbljeno, saj je točilni pult lokala, od ostalega dela, ločen s steklom, tako da vam v postreženi pijači zagotovo ne bo plavala mačja dlaka (lahko pa se zgodi, da do tega pride kasneje, ko muce radovedno pridejo preveriti, če je v skodelici na vaši mizi mogoče kaj, kar bi ustrezalo njihovim trebuščkom. Vendar pa morate to pač vzeti v zakup, saj ste se, z vstopom v lokal, zavestno odločili, da boste čas preživeli v družbi štirinožnih prijateljev).

Cat Caffe Ljubljana

Vendar pa ni bilo opaziti, da bi goste lokala ta mačja razigranost in radovednost motila. Ravno nasprotno – v lokalu je vladalo sproščeno in umirjeno vzdušje, že skoraj popolnoma ZEN! 🙂 Čeprav je lokal precej obiskan in lahko sprejme do 25 ljudi, tega resnično ni bilo občutiti.

Cat Caffe Ljubljana
Nekateri pridejo v lokal, da ‘nafutrajo’ firbca, veliko ljudi pa v tem dejansko vidi priložnost, da uidejo iz svojega vsakdana in popijejo kavico, medtem ko jim v naročju prede zadovoljna muca. In glede na to, da se pojavljajo očitki o tem, da je vse skupaj neprimerno za živali – jaz nisem dobila občutka, da bi naša prisotnost muce vznemirjala oz. jim onemogočala lagodno življenje. Muce imajo ogromno prostora za počitek, veliko kotičkov, kamor se lahko umaknejo in sodeč po njihovi igrivosti, jim tak življenjski slog popolnoma ustreza.

BeFunky_IMG_0275.jpg

Mi ne verjamete?
Očitno se boste morali prepričati na lastne oči! Vendar ne pozabite, da je mačji lokal namenjen ljubiteljem kosmatincev in če sami ne delite te simpatije do mačk, mogoče to resnično ni mesto za vas.

Cat Caffe Ljubljana

Delovni čas: pon-sob: 9.00-21.00 in nedelja: 10.00-16.00
Povezave:
– Cat Caffe
– http://www.dnevnik.si/magazin/aktualno/brez-bliskavic-umazanih-rok-ali-bujenja

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply