Potepaj se z mano!

Grad Otočec in kulinarični užitki

Pred parimi dnevi sem svoja stara starša presenetila s tri-dnevnim izletom na Dolenjsko. Želela sem se jima vsaj malo odkupiti za vse stvari, ki sta me naučila in vso pomoč in podporo, ki sta mi jo nudila skozi vsa leta. In ker smo se na krajši oddih odpravili ravno v Tednu restavracij, sem seveda izkoristila priložnost in ju odpeljala na kosilce, kakršnega si v življenju še nista privoščila.

Pot nas je zanesla na Otočec. Tudi sama sem ta prečudovit kraj obiskala prvič in obnemela od lepote!
Ta otoček, sredi mogočne reke Krke, je res nekaj posebnega.

Grad Otočec

Ko smo stopali po lesenem mostu čez reko, si nisem mogla kaj, da se ne bi za trenutek ustavila in se zazrla v umirjen tok struge..zazdi se ti, kot da ti vse misli odplavajo z njim, nekam v neznano…

Grad Otočec

Na otočku stoji lepo ohranjen grad okoli njega pa se razpostira urejen, božanski park, ki mu dajejo podobo mogočna, stara drevesa in ga delajo živega petje ptic, ter igra rac in labodov. In seveda ne smemo odmisliti reke Krke, ki ga obdaja in vrbe, ki žalostno povešajo svoje veje v umirjene vode.

Grad Otočec

V gradu se nahaja tudi restavracija, ki je zelo popularna za poročna slavja. Restavracija je zelo kraljevsko opremljena, vzdušje je umirjeno, osebje pa na nivoju! Pa za nameček so vrteli še glasbo mojega najljubšega izvajalca in takoj sem vedla, da bo kosilce nepozabno! 🙂

Restavracija Grad Otočec

Tradicionalno sem si naročila kozarček sladkega vina (Rumeni muškat, Prus 2011).
Ko smo čakali na prvi hod, so nam družbo delali sveži, hrustljavi in dišeči čebulni, polnozrnati s slanino in ajdov kruh ter zeliščno maslo.

Restavracija Grad OtočecPoširan file potočne postrvi na korenčkovem pireju
s peteršiljevim biskvitom in penasto česnovo omako

Seveda sem morala ‘nafutrati’ firbca in povprašati natakarja, kako naredijo tole peteršiljčkovo skulpturo in na uporabo ‘doze’ za smetano, zagotovo nisem pomislila 🙂

Sledila je glavna jed:

Restavracija Grad OtočecGoveji hrbet po šefovo,  gobov štrukelj in zelenjava

In še najslajše za konec:

Restavracija Grad OtočecAjdovi krapi s sladko skuto
domači jabolčni sladoled z rozinami

Po kosilcu se seveda prileže še skodelica kave, ki je bila postrežena na način, kakršnega si želi vsak, ki kavo pije, ne iz navade, ampak iz užitka.

Restavracija Grad Otočec

Restavracijo, brez kakršnihkoli zadržkov, toplo priporočam. Sicer je res, da mogoče cenovno ni za vsako denarnico in ravno zato mi je še toliko bolj všeč koncept Tedna restavracij, ki ponudi možnost tudi tistim, z malo tanjšo denarnico.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply