Lačni Želodčki

Gostišče Amon (Olimje)

Počasi se bliža Dan D, ko se bo najini družinici pridružilo še eno sladko bitje <3

Zato so se prijatelji odločili, da nama, preden vstopiva v svet starševstva,  podarijo romantično kosilce v eni izmed številnih restavracij, ki jih ponuja paket Miza Za Dva (SelectBox). In ker sva si pred kratkim privoščila še zadnji oddih pred težko pričakovanim dnem, sva se odločila, da bova to kosilce vključila zraven. Pregledala sva ponudbo restavracij v okolici Podčetrtka in kot nalašč, je bilo med njimi Gostišče Amon, ki ga (začuda), v vseh letih počitnikovanja v teh krajih, še nisva obiskala.

Gostišče se nahaja na Golf igrišču Olimje in pričakovanja so bila visoka, saj gre za kar elitno lokacijo (golf je pač šport, ki ‘ponavadi’ zahteva določen status). Sestradana in vzhičena nad novo kulinarično izkušnjo, sva se torej odpravila na razvajanje brbončic…

Gostišče Amon je eno najstarejših gostišč in penzionov v Sloveniji in po njihovih besedah:
‘Razvajali vas bomo z lastnim ekološko pridelanim sadjem in zelenjavo ter ekološkimi meniji restavracije. Sprejeti gosta pod svojo streho osebju gostišča Amon predstavlja čast in odgovornost. Počaščeni bomo z vašim obiskom, zato vam bomo postregli najboljše kar dajeta narava in naše znanje, ki temelji na tradiciji in izkušnjah.’

In ko prebereš nekaj takega, si v glavo vtisneš neko pričakovanje, kajne? 🙂

Vstopiva skozi vrata gostišča, v katerem je bilo v tistem trenutku kar precej ljudi (kar je ponavadi dober znak) in poveva, da imava rezervacijo (ker je pač le ta obvezna, in sicer 3 dni v naprej). Natakar naju gleda, kot da ne ve čisto točno, kaj naj z nama in se mu tudi slučajno ne sanja o najini rezervaciji. Ko se končno odloči, kaj storiti, naju posede v popolnoma ločen prostor, kjer ni bilo žive duše, prostor pa je bil zelo očitno pripravljen za neko slavje, ki se bo začelo v kratkem.

Mogoče se komu zdi romantično, da sva bila ločena od vsega dogajanja – ampak občutek ni bil tak. V prostoru je bilo kar precej hladno, ni bilo nobene glasbe (kar pomeni, da je lahko vsakdo slišal najine pogovore), nobenega vzdušja, poleg tega pa je osebje še naprej pripravljalo prostor za slavje. Razen prikupne mizice za dva in razgleda, ni bilo na vsem skupaj nič očarljivega.

Počutila sva se rahlo pozabljena, še posebej, ko sva čakala skoraj pol ure na najino hladno predjed! Ker sem bila sama kar precej časa v gostinstvu, me take stvari zelo hitro spravijo v slabo voljo! Sama vem, da je najpomembnejši PRVI VTIS, kajti od tega je ponavadi odvisna celotna izkušnja. In tu je bil prvi vtis zavožen. Počutila sva se namreč manjvredna, ker sva pač prišla z nekim zakupljenim paketom in ne izgledava kot nekdo, ki bo tam pustil 200€, zato pač ne potrebujeva nekega posebnega tretiranja.

Za vrednost najinega paketa Miza ZA Dva, nama je tu pripadalo dnevno kosilo, ki se je začelo s Pozdravom iz kuhinje.
račja pašteta (pekoča in nepekoča), domače maslo z orehi, domač kruhek, jabolčni džem in metina marmelada

Po predjedi so stvari končno stekle, kot se spodobi in tudi natakar se je začel do naju obnašati bolj toplo, da nama je dal občutek zaželjenosti, ki si ga vsak gost želi dobiti od strežnega osebja.

Sledila je čudovita, domača gobova žup’ca.

Glavno jed so zastopali puranji zrezek v smetanovi omaki ob spremljavi širokih rezancev ter svinjski ‘šnitzcl’ ob spremljavi krompirčka. In kot se spodobi za nedeljsko kosilo – mešana solata

Za sladico pa ….drumroll … ta ta ta taaaaaa – ŠTRUDL, kaj pa drugega 🙂

Kosilo je bilo sicer zelo okusno, vendar pa sva si želela rahlo drugačno izkušnjo, želela sva si nekaj posebnega, nekaj novega, nek WAW-efekt, ne le tipično nedeljsko kosilo. In mislim, da bi za ceno 40€ (za katero vam pripada 3-hodni meni za 2 osebi), lahko ponudili nekaj malo manj stereotipnega.

Ne skušam vas odvrniti od obiska Amona, saj bo mogoče vaša izkušnja popolnoma drugačna in prav je, da se prepričate na lastne oči. Naju pa, najverjetneje, v to gostišče ne bo več…

Vsaj tako sem mislila, dokler nisem dobila pisemca, ki me je prepričalo, da jim dam še eno priložnost. 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply