Lačni Želodčki

Gostilna Kunstelj (Teden Restavracij)

Kot najstnica sem obiskovala srednjo šolo v Radovljici. Posledično sem se velikokrat sprehodila mimo Gostilne Kunstelj, pa me nikoli ni pritegnila, saj navzven izgleda kot ‘SamoŠeEnaGostilna‘ …

Na moje presenečenje se je znašla na Tednu Restavracij, kar je pritegnilo pozornost mojega ‘Firbca’ … ki sem ga vsekakor morala ‘nafutrati’ …

….OH, I wish I didn’t!!

Sam izgled restavracije je pač v starem stilu, kar je nekako, recimo da logično, saj njeni začetki segajo v leto 1873.

Lastnik (vsaj mislim, da je bil to lastnik) naju je prijazno pozdravil in posedel za mizo.
Ko sva naročili, je bila prva stvar, ki me je zmotila to, da so nama z mize vzeli meni – kar niti ne bi bilo tako grozno, če bi natakarji razložili (tako kot se spodobi za restavracije) kaj so nama prinesli k mizi. Pa tega nisva doživeli … in ker nimam ravno fotografskega spomina, sem lahko samo ugibala.

Pa preskočimo k samem meniju:

Predjed: Pečena jesenska solata s kozjim sirom in kavo
– sliši se dokaj zanimivo, AMPAK, če povemo po domače: gre za pečeno/kuhano peso, muškatno bučo, kozji sir, kje se je izgubila kava, ne vem. Vse skupaj je bilo občutno preslano, vendar nama je bilo razloženo, da je temu namerno tako. OK.

Gostilna Kunstelj
Glavna jed: File postrvi, gomoljna zelenjava v hrenovi omaki
– sama prezentacija jedi – presodite sami. Tudi okusi niso bili noben presežek, pač kuhano korenje in too much zelene, pa fileji postrvi v smetanovi omaki (SPET ne vem, kam se je izgubil hren).

Gostilna Kunstelj
Sladica: Čokoladna tortica, figov sladoled, ajdov drobljenec
– sladica – tega se vedno najbolj veselim, ker je VEDNO kak presežek, kaka umetnija, ki ti raznese možgane!! Čokoladna tortica – resno!!! Figov sladoled, v katerem sem iskala okus fige … Ah jaaa, upanje, da bo moje kulinarično razvajanje rešeno s sladico se je razblinilo.

Gostilna Kunstelj
Potolažiti me ni moral niti Cake-pops, ki smo ga dobili kot ‘sladki pozdrav’…

Gostilna Kunstelj

Nisem nek izkušen okuševalec hrane ali kritik, daleč od tega, sem le oseba, ki rada dobro je in ki ji ni težko odšteti več denarja, za nekaj izvrstnega. Toda roko na srce, če bi tale meni plačala po redni ceni, bi se verjetno zjokala!
Ne vem, kakšni kritiki so ocenili, da je gostilna Kunstelj primerna za Teden restavracij, ko pa lahko navaden smrtnik, kot sem sama, presodi, da temu ni tako. To je bilo PRVIČ, da sem bila razočarana pri restavracijah, uvrščenih na Teden Restavracij. Ni v redu, da se na takem dogodku strežejo in prezentirajo jedi, ki jih lahko pripravite doma sami, z osnovnim znanjem kuharstva in da obstaja možnost, da jih pripravite celo bolje!

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply