Potepaj se z mano!

Gardaland – v Peteršiljčkovi deželi

‘LOL, Špela vi greste 27. mi pa 30.’

‘Nee, mi gremo 30.!’

‘Špela, hot’la sem rezervirati sedeže poleg vas, pa mi je tetica rekla, da greste vi 27.’

OMG, ja neeee, ja kukooo, mi ne moremo it 27., pa 100% sem rezervirala za 30. …. OFAAK, če ne bi šla ti danes tja, bi se mi gladko prikazali 30. ob treh zjutraj in ostali na avtobusni postaji … kwa nej zjj?!?

—————————————————————————————————-

Tako se začne štorija o izletu, ki to SKORAJ nebi bil! 🙂
Po krivdi tetice, ki me očitno ni dobro poslušala in po moji krivdi, ker nisem preverila datuma na prijavnici (ker sem bila pač prepričana, da nam je tetica rezervirala pravi datum), bi moj nadobudni bratec, ki je komaj čakal ta dan, kmalu ostal doma!

Vendar pa smo se po zvrstitvi čistih naključij…
(s kolegico sva se slučajno dobili par dni pred tem na kavi in je debata slučajno nanesla na Gardaland in čisto slučajno, se je o izletu pogovarjala tudi ona s svojo družino in čisto slučajno je povprašala, če bi lahko sedeli poleg nas – GET IT, čisti SLUČAJ!)
 … in par telefonskih klicev, uspeli prestaviti na pravi datum.

Pa se nas je dobila gručica 14ih, 30., ob treh zjutraj, na postaji. In po ?!&/% km in nešteto preizkušenih pozah, v katerih človek lahko zaspi na avtobusu, smo prispeli v Gardaland ravno v trenutku, ko je Peteršiljček (A mi lahko prosim nekdo obrazloži, zakaj zmajček Peteršiljček in ne Gardi?!?) odplesal svoj otvoritveni ples.

Začele so se dirke skozi vhod in do prve atrakcije, da bi ja prehiteli čim več gužve, ki se je nabila pred vhodom. Naša prva postojanka – Blue Tornado! Naši mulčki (moj bratec, sestrična in bratranec, stari 12 let, ki so bili PRVIČ v Gardalandu) so rahlo omedlevali ob pogledu na stvar, vendar nam jih je uspelo prepričati. In že smo se drli in kričali in se smejali, nekateri od navdušenja drugi bolj zaradi panike (Besede mojega bratca: Špelaaaa, jest te bom!!)

Gardaland

Naslednja točka – OBLIVION oz. Črna luknja, ki je najnovejša pridobitev. Tu so se naši mulčki odločili ostati kar na tleh 🙂 Zadeva je fenomenalna!! Vlakec je precej podoben Blue Tornadu, le da vas po začetnem vzponu pričaka 60m prosti pad!! Jaaa, drli smo see!!

Gardaland

Odbrzeli smo do Jungle Rapids, saj je bilo predvidenih le 10min čakanja v vrsti – TOP! Tu smo doživeli tudi prvo rundo zalivanja z vodo. Naslednja  nas je pričakala na Atlantidi, kjer sem na željo otrok SEVEDA morala sedeti v prvi vrsti in seveda smo bili mi tisti, ki smo kasirali največjo dozo vode! 🙂

Gardaland

Ko so se mulčki rahlo opomogli, smo jih prepričali, da gremo še na en novejši vlakec, ki se imenuje Raptor (meni osebno najboljša stvar v Gardalandu). Top, Top, Top!! Oziroma po besedah mojega bratca, ko smo drveli skozi zavoje: ‘ŠIIIIIIT’

BREZ ČAKANJA (ne morem verjeti, da je to možno) smo prišli v 3D kino, ki pač ni več taka atrakcija, kot je bilo to pred 15 leti. Pa potem ‘lagana’ vožnja skozi gusarsko ladjo, streljanje z laserji v Piramidi, ponovna osvežitev na Colorado Boat-u, visenje na glavo na Sekvoji in občutek slabosti v Magičnem drevesu (najbolj nedolžna stvar, ki nas je vse najbolj zdelala) 🙂

Po ohladitvi s pivom in granitami (zmlet obarvan led z okusom) smo se odpravili še na vlakec, ki smo ga prišparali za konec – Mammut. Vlakec na temo Ice-Age, ki se je otrokom še najbolj dopadel, saj ima ravno pravšnjo hitrost, nobenih prostih padov in lupingov, še vseeno pa dvigne raven adrenalina.

Gardaland

Crknjeni smo se po 8ih urah užitkov odpravili nazaj proti domu! 🙂

Rahel nasvet: Vzemite malico s seboj! Cene v Gardalandu so nabite do konca!!
Primer: Kebab 12€, I kidd you not!! Slika, 8€!! Pivo 4€!

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply