Potepaj se z mano!

Enodnevni oddih v Bohinju

Pozdraaaavčeeek,

oglašam se vam šele danes, ker sem se v četrtek odločila, da bom za vikend nekam skočila in vam o tem poročala. Moja prvotna želja je bil sicer Woerthersee, ker me nenormalno vleče na avstrijska jezera, vendar pa žal ni šlo vse po načrtu, tako da sem vikend preživela kar v naši Sloveniji.

V soboto sem se z najdražjim in najino beaglico odpravila v Bohinj, malo na potep, predvsem pa na ohladitev v ‘ledeni’ vodi Bohinjskega jezera.
Pot naju je najprej vodila do slapu Savica, ker sva oba vedela, da sva tam zagotovo že bila nekoč s šolo, a se noben ne spomne, kako izgleda (saj veste, v srednji in osnovni šoli, so to le nepomembne malenkosti proti vsem ostalem) :) Tam sva bila sprva neprijetno presenečena, saj so za parkirnino hoteli 3€, kar je čisto preveč, glede na to, da se tam zadržiš maksimalno 1h, nato pa so zahtevali še 2,5€/osebo za ogled slapu (ni kaj, znajo služiti na turistih). Do slapu se hodi slabih 20min po tisoč in eni stopnici, ko pa enkrat prispeš do vrha, pa sledi prerivanje ob ozki potki in ograji, da lahko vidiš slap. Je pa slap čudovit!! :)

Na poti nazaj, sva se ustavila na vojaškem pokopališču Ukanc, ki je zelo lepo urejeno in zanimivo (pa še zastonj in nobene gneče!) :)

Nato pa KONČNOOOOO Bohinjsko jezero. Parkirala sva ne brezplačnem parkirišču, kakšnih 500m pred centrom Bohinjskega jezera, in se podala na lov za samotnim koščkom plaže, kar pri 12 km obsega jezera, ne bi smel biti problem! NAPAKA!! Po prehojenih 7 km, sva KONČNO dobila kvadraten meter ‘zasebnosti’, da se je najina kužika lahko, brez motenj, namočila v jezeru. Moram povedati, da je bilo jezero presenetljivo toplo, kar nisem pričakovala, ampak je bilo super! :)

Ker sva prehodila že več kot polovico, sva se odločila da prehodiva še tistih 5 km, kar je bilo na začetku pohoda, kar se mene tiče NO-GO! Ampak sem vesela, da sem prvič v življenju prehodila krog okoli Bohinjskega jezera, kajti mislim, da tega ne naredi ravno vsak! Pot je prijetna, primerna tudi za kolesarje, ampak za tiste malo bolj izkušene. Seveda je ob koncu sledil ponovni skok v vodo! :)

Za pot domov sva si izbrala ‘panoramsko’ vožnjo čez Pokljuko, kjer sva se še malo naužila lepot slovenske narave, za konec pa sva si seveda privoščila tradicionalno jed Slovencev – kebab pico! :)

‘Pobeg’ v Bohinj se je zagotovo prilegel, čeprav pa vam priporočam, da se tja raje odpravite med tednom, kajti za vikend je tam čisto preveč ljudi in beseda ODDIH rahlo izgubi svoj pomen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply