Potepaj se z mano!

Čestitamo, bili ste izžrebani!

To je sporočilo, ki me je v sredo pričakalo na mojem mailu.
Precej skeptično sem ga odprla, saj sem človek, ki se načeloma ne udeležuje nagradnih iger, ker potem potrebuješ 1000 ‘frendou’ na Facebooku in ‘miljaužnt lajkov’  …
AMPAK, na mojem mailu je pisalo, da sem SREČNA NAGRAJENKA in da me čaka nepozabno doživetje! In ne, moj spomin ni beležil, da bi se udeležila te nagradne igre … in sem googlala naprej, preverila vse vire, vse kontakte … da me ja ne bi ‘nategnili’ … In ja, zadeva je izgledala popolnoma pristna! Prav, pa se pejmo, sem si rekla!

Stekli so dogovori in tadaaam….

V petek popoldne je pred našo skromno rezidenco ustavilo sijoče, črno vozilo, ljubkih oblin 🙂 In to ni bilo kar eno vozilo, NE, to je bil jekleni konjiček, ki sliši na ime BMW X3!

bmw x3

Iz njega je izstopil urejen, simpatičen možakar, ki sliši na ime Simon in nam začel odpirati vrata – DAMN, česa takega resnično nismo vajeni!  Zlezli smo v avto in se zapeljali. S kolegico sva se razkomotili na udobnih, razkošnih zadnjih sedežih, njenega fanta pa sva posedli spredaj, saj sva vedeli, da ima zagotovo seznam stvari, ki ga zanimajo in na katere bo striček Simon imel odgovore.

Sama vožnja je bila super udobna in medtem, ko sva midve veselo kramljali, so nama pogledi nenehno uhajali skozi razgledno streho avtomobila.

Naša destinacija je bila Kristalna Palača v Ljubljani, tam pa večerja v restavraciji DiVino, kjer je potekal teden japonske kuhinje, z gostujočim Chefom Shin Sato.
Mlada, simpatična Japonka nas je popeljala do naše mizice, ki je bila zelo šik dekorirana.

Di Vino

Kot se spodobi, smo dogodivščini nazdravili z Sake-jem in nato kaj kmalu navdušili naše brbončice z Miso juho. Vse je enkrat prvič in tudi zame je bilo prvič, da sem se prepustila japonski kuhinji in priznam, da sem bila na začetku precej negotova in rahlo zaskrbljena, če mi bo všeč, toda začetek je bil fenomenalen!

Miso juha

Naš klepet, ob zvokih japonske glasbe in v prav takem vzdušju, je kmalu prekinila druga jed, ki so jo sestavljali sushi nigiri, sushi maki in gyouza (neka varianta žlikrofov, polnjena z govejim mesom), ter seveda vse kar paše zraven (wasabi, sojina omaka, ingver). Prvi grižljaj sem ponovno naredila bolj previdno in ja … prepričali so me! Japonska hrana je zakon!

sushi

Čas je bil, da si naročimo deci sladkega, ki se bo prilegel k posladku. Priporočili so nam čudovito breskovo vino (Igor Tomažič), ki je že sam po sebi neke vrste sladica. S kolegico so se nama oči kar zasvetile, ko je natakar pred naju postavil Cheesecake s pasjonko, moški del ‘trio adijo’-ta pa si je izbral uji matcha (sladoled z zelenim čajem Matcha) – TOP!! Brez besed!

uji matcha

Zadovoljni, navdušeni, predvsem pa siti smo se odpravili do jeklenega lepotca, kjer nam je Simon ponovno laskal z odpiranjem vrat! In smo šli … z nasmeškom na obrazu in zvezdnatim nebom nad nami (samo omenim, da OBOŽUJEM to razgledno sterho!)

Restavracija DiVino

Celoten večer je bil, kot obljubljeno, nepozabno doživetje, ki se nam je vsem vtisnilo v spomin!
Zato hvala BMW-ju za nepozabno vožnjo, hvala restavraciji DiVino za čudovito večerjo, hvala šoferju Simonu, ker je poskrbel, da smo se počutili kot zvezdniki in hvala moji mami, ki me je prijavila na nagradno igro (po parih dneh sem le razvozlala to vprašanje!) Aja, pa mami – naslednjič me ne pozabi prijaviti, ko bo v igri kakšen nov BMWjček! 🙂

Oyasumi nasai! 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply