Potepaj se z mano!

Birmingham – mesto prijaznih ljudi

Pozdraaaavčeek,

po dveh tednih rahlega dopusta, se vam ponovno oglašam, in sicer, s svežimi vtisi iz drugega največjega mesta Velike Britanije – Birmingham-a.

Kaj me je iz tople in sončne Valencije poneslo v hladen, deževen in vetroven Birmingham? Hjaa, ogled zadnjega koncerta, the greatest hits tour-a,  moje najljubše skupine Westlife.
S kolegico, ki skupini slediva že od malih nog, sva čisto po naključju decembra lansko leto zasledili objavo na Facebooku o njihovi poslovilni turi in vse je bilo jasno kot sončen dan! 🙂
Še isti večer sva rezervirali vstopnici in še isti teden letalske karte in hotel! Stvar je bila dokončna!!

Sledili so meseci nestrpnega čakanja, nakar je končno nastopil 3. junij in polet iz Trsta, Birminghamu naproti.

Ko sva stopili iz letala, naju je pričakal dež, veter in mraz (nič kaj ugodne razmere za iskanje hotela), in seveda naju je namočilo kot cucka in seveda sva bili naslednji dan obe prehlajeni! V poznih urah sva se namestili v prečudovit hotel Novotel v centru Birminghama in si privoščile kozarček vina ali dva.

Naslednje jutro je sledil obisk centra in znamenitosti (ki jih je zelo malo za tako veliko mesto), toda prva postaja je bil Starbucks in moj krst s tako opevano kavo (resnično je dobra, vendar je v veliki meri odvisna od osebe, ki ti jo pripravi). Mestece je bilo v polni pripravi za  slavljenje dnevov Kraljice in zato zelo živahno. O vremenu pa raje ne bi! 🙂
Zvečer je sledil najboljši del – KONCERT!! Vzdušje je bilo neverjetno, koncert prečudovit in obe sva žareli od sreče in petja! Ko vidiš množico ljudi, različnih starosti, ras, peti v en glas pesmi in skupaj uživati v trenutku… nepopisno!
Potem pa sta sledila še dva dneva, ko nama je zmanjkovalo idej, kaj še početi v mestecu, saj je bilo vreme obupno, bilo je mrzlo, tako da nisva morali uživati zunaj na kavici in opazovati mimoidoče ljudi, znamenitosti je zmanjkalo, nakupovalno središče je bilo že raziskano, tako da naju je kar malo načel dolgčas, bom priznala! Nato pa sva skozi okno hotela zagledali napis Cinema, se spogledali in že sva sedeli v kinodvorani in gledali najdražji film najinega življenja (vstopnica 8 funtov!). Po koncu filma, sva imeli čast še celih pet minut uživati na sončku, potem pa je spet padal dež, pihal veter … Anglija pač!

Moje mnenje o Birminghamu – meni se to mestece ne zdi ravno primerno za zganjanje turizma, je bolj mestece, ki ga obiščeš za dan, maksimum dva, s toplimi oblačili, dežnikom v roki in zajetno vsoto na bančnem računu (Anglija je namreč resnično draga! Primeri: 2 x cola + kokice = 10 funtov, pica = 9 funtov, pivo v lokalu 3 – 4 funte, vozovnica za vlak (10 min vožnje) = 3,40 funta …). Kar pa se tiče ljudi, pa je to poglavje zase! Tako toplih in prijaznih ljudi, kot jih ima Birmingham…to je nekaj neverjetnega!!! Pa naj mi še kdo reče, da so Angleži zadržani, strogi, zaprti vase…!! Resnično so name naredili pozitiven vtis, nimam niti ene slabe izkušnje! Ljudje vidijo, da si izgubljen, pridejo sami od sebe do tebe in ti pomagajo! V trgovini, gredo nazaj med police in ti prinesejo in zaračunajo stvari tako, da dobiš vse kar spada v določen paket (pri njih so meal paketi zelo popularni), da ja ne bi plačal penija preveč!! V lokalu te postrežejo z iskrenim nasmehom na obrazu, v trgovini te vsak povpraša, če lahko kako pomaga… Super ljudje, to je to!

Taaakoo, to bi bilo na kratko vse, sedaj bi bilo pa super, če bi v naši dragi Sloveniji imeli kaj sončka, da se lahko KONČNOO malo pogrejem, saj je moja vsebnost D – vitamina po Birminghamu močno upadla! 🙂

Soloooong,

S

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply